Garantiefonds GGTO

 

Jij, als consument, hebt recht op een onbezorgde vakantie! Daarom reserveer je een vakantie (via internet) bij een organisatie waarvan je zeker bent dat deze aan haar verplichtingen kan voldoen. En daarom is Gewoonweg Reizen / De Reisconsulent aangesloten bij Stichting GGTO.


Het Garantiefonds GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van je reissom terugkrijgt indien de touroperator in financieel onvermogen zou komen. Dit kan zijn vóór je vertrek maar ook tijdens je verblijf op locatie. Bovendien garandeert Stichting GGTO tijdens je verblijf je terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 15 per boeking in rekening gebracht aan de klant. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Reisorganisaties zijn immers wettelijk verplicht een garantie aan hun klanten te bieden, zoals bedoeld in artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek. Inmiddels maken meer dan 250 bedrijven gebruik van deze garantieregeling!


Gewoonweg Reizen is een merknaam van De Reisconsulent en deelnemer van Stichting GGTO, deelnemersnummer 1208.


Lees meer over deze garantieregeling op de website www.stichting-ggto.nl.